matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :/
Monia:
Oblicz miarę kąta α. Krawędź ściany bocznej wynosi
3
2
a
7 sty 15:25
dero2005:
(
a
2
)
2
+(h
s
)
2
= (
3
2
a)
2
h
s
= a
√
2
a
2
= cos α
h
s
√
2
cos α =
4
7 sty 18:41