problemowy logarytm
already: Zbiór A jest zbiorem rozwiązań nierówności x4 −2x3+8x−16<0 . Sprawdź czy liczby a=(log2 6)2
− log2 6 * log2 3 , b=log52 − log2 5 należą do zbioru A.
Nie chce aby ktoś mi rozwiązał całe zadanie tylko pomógł troche.Nie moge sobie rozłożyć tych
dwóch logarytów ,pomoże ktoś z jakąś wskazówką?
7 sty 15:22
Eta:
−−− podaj zbiór rozwiązań tej nierówności ( to jasne

teraz : a= log
26( log
26− log
23)= log
26* log
22= log
26
2<log
26 < 3 −−−−− teraz odpowiedz czy "a"należy do zbioru rozwiązań tej nierówności
b= 2log5 −log
25 = log5( 2 −log5) wiesz z pewnością,że 0< log5< 1
i podaj odp dotyczącą liczby "b"
7 sty 19:57