wyznacz zbiory
cyrine: witajcie

prosze o pomoc
wyznacz zbiory AuB AnB A/B
jeżeli A= <−3;2> B=(−1;1)
/ − to różnica?
jesli dobrze rozumie to :
AuB= {−3,−2,−1,0,1,2}
AnB={−1,0,1} czy to dobrze?
a jak zapisać A/B?
z góry serdecznie dziękuję
7 sty 11:35
cyrine: witajcie

prosze o pomoc
wyznacz zbiory AuB AnB A/B
jeżeli A= <−3;2> B=(−1;1)
/ − to różnica?
jesli dobrze rozumie to :
AuB= {−3,−2,−1,0,1,2}
AnB={−1,0,1}
czy to dobrze? a jak zapisać A/B?
z góry serdecznie dziękuję
7 sty 12:19
Marcin W: źle klamerka oznacza że wypisujesz elementy zbioru powinno być:
A\B=<−3,−1>
A∪B=<−3,2>
A∩B=(−1,1)
7 sty 12:24
cyrine: dziękuję ślicznie

już będę wiedziała
7 sty 12:29