matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć całki szczególne równań
student2gr2:
W zadaniu trzeba znaleźć całki szczególne równań, nie wiem z czym się to je
a) y'(1+x
2
)+y
2
=0 dla y(0)=1 b) y'=(y/x) ln (y/x) dla y(1)=1 c) y'x
2
− y' = xy−y dla y(0)=2 d) y' e
−
x
= y
2
dla y(0)=−1
7 sty 09:59
student2gr2:
odświeżam
7 sty 17:03