matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pola i obwody narysowanych figur
Kasia:
7 sty 09:46
MathGym:
Trójkąt równoboczny zatem obw = 3*4=12
a
2
√
3
4
2
√
3
P =
=
=4
√
3
4
4
7 sty 10:03
Marcin W:
to trojkat równoboczny
podstaw do wzoru na pole trojkata rownobocnzego o boku 4 OBWówd=12
7 sty 10:04