Oblicz V i Pc .
Ola:

Oblicz: Pc i V
Pc = 2 Pp + Pb
V = Pp * h
Dziękuję
6 sty 21:55
Mat: V= (3x*2x)* (6x+2)
Pc=2*(3x*2x) + (2x*(6x+2))
6 sty 21:57
huncek: Pc = 2*(6x2) + 2* (6x+2)*2x + 2*(6x+2)*3x
V = 6x2 * 6x +2
6 sty 21:59
Ola: i rozwiązanie będzie:
Pc = 14x + 12x
2
V = 30x
2 + 10x
6 sty 22:02
Ola: Proszę o pomoc jutro mam to oddać a mecze się z tym godzinę
6 sty 22:13
Ola: huncku jak otrzymałeś taki wynik, możesz to rozpisać?
6 sty 22:19
huncek: hmm..nie wiem jak to bardziej rozpisac

czekaj
2 podstawy to masz wymiar 3x x 2x, pole tej podstawy to 6x
2 * 2 (bo sa 2 )
2 sciany boczne o wymiarze 2x x 6x +2 pole ich to (6x +2) *2 *2 (bo sa 2 takie sciany)
2 sciany boczne o wymiarze 3x x 6x + 2 pole ich to (6x +2) * 3x * 2 (bo sa 2 takie sciany)
Sumujesz to wszystko i masz.
a obj to iloczyn 3 wymiarow 3x * 2x* (6X +2)
6 sty 22:28