matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
Aga:
|sinx|
lim
x
→0
+
=
x
6 sty 21:29
Aga:
sinx
wiem, że
dąży do 1 czy to już całe rozwiązanie zadania?
x
6 sty 21:58
Trivial:
|sinx|
f(x) =
x
sinx
lim
x→0
+
f(x) = lim
x→0
+
= 1.
x
−sinx
lim
x→0
−
f(x) = lim
x→0
−
= −1.
x
7 sty 02:31