rozwiazac rownanie
baryla: Rozwiaz rownanie: x3 − 3x2 − 8x + 24 = 0
6 sty 19:54
Bogdan:
Podpowiedź: x2(x − 3) − 8(x − 3) = 0
6 sty 19:57
baryla: x
2 − 8 = 0 x + 3 = 0
tak mi wyszlo i co dalej
6 sty 19:58
huncek: (x−3)(x2−8)=0
(x−3)(x−√8)(x+√8) = 0
6 sty 20:00
baryla: i tu trzeba cos rysowac ?
6 sty 20:03
huncek: yhy
6 sty 20:04
Bogdan:
Nic nie trzeba rysować, podaj odpowiedź: x1 = ..., x2 = ..., x3 = ....
6 sty 20:05
baryla: aha

to nie wiem jak to zrobic... jestem lewy z matmy.. to ma byc na osi cos czy jak ?
6 sty 20:06