matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Kasia:
e
x
+1−e
x
+1
2
lim
x→∞
(
√
e
x
+1
−
√
e
x
−1
=lim
x→∞
=[
]=0
√
e
x
+1
+
√
e
x
−1
∞
Czy taki zapis jest poprawny? (bo wynik wiem że jest
)
6 sty 19:32
Bogdan:
Tak
6 sty 19:34