monika
monika: naszkicuj wykres funkcji i odczytaj własności
a) y=8/x
b)y=6/x−2 −3
6 sty 18:20
huncek: 8x chyba bardzo prosto, tak samo jak
1x, tylko,że podstawiasz większe liczby

D= x≠0
ZW to już odczytaj z oski "OY"

b) natmiast tutaj krok po kroku:
1)szkic
6x
2)następnie
6x−2 <2 w prawo>
3) i na koiec
6x−2 −3 <3 w gorę>
D= x≠2
ZW odszytasz tak samo jak z a
6 sty 18:23
monika: nie bardzo rozumiem jak to zrobić
6 sty 18:27
huncek: naszkicowanie wykresu
1x umiesz zrobic?
6 sty 18:29
huncek: podstawiasz za "x" wartość liczbową np.1 (1,1), 2 (2,1/2)itd
6 sty 18:35
monika: nie
6 sty 18:35