matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
Pati:
po uproszczeniu wyrażenia (
3
x
+
x
3
)
2
+(
x
3
−
3
x
)
2
x≠0
6 sty 17:28
Niunia85:
3
3
x
x
x
x
3
3
[(
)
2
+2(
)(
)+(
)
2
]+[(
)
2
−2(
)(
)+(
)
2
]=
x
x
3
3
3
3
x
x
9
x
2
x
2
9
=
+2+
+
−2+
=
x
2
9
9
x
2
18
2x
2
=
+
x
2
9
6 sty 17:41