matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość
olo:
Wartość wyrażenia
x
3
+4x
x
2
dla x=
√
2
6 sty 16:35
Godzio:
x(x
2
+ 4)
= x
2
+ 4
x
x =
√
2
√
2
2
+ 4 = 2 + 4 = 6
6 sty 16:36
Anonim:
tutaj jest błąd, ponieważ w mianowniku było x
2
a nie x więc odp. to 3
√
2
x(x
2
+4)
x
2
=
x
2
+4
x
11 wrz 17:14