dawdawdad
karoljan: Naszkicuj wykres funkcji f:X−>R określonej wzorem f(x)=|x|. Wyznacz zbiór wartości funkcji.
a) X={−4;−1;0;1;3}
O co w tym chodzi?
Naszkicuj wykres funkcji f, korzystając z wykresu funkcji y=12|x|
d) f(x)=12|x|−3
f(x)=12|x+3|+3
Czy mogli byście podać mi własności do tych 2 przykładów, żebym mógł sobie sprawdzić?
dziedzinę, zbiór wartości, monotoniczność, wartość maksymalna i minimalną, f(x)>0; f(x)<0
6 sty 16:07
karoljan: i miejsce zerowe
6 sty 16:07
karoljan: podbijam
6 sty 16:21
karoljan: 9
6 sty 17:14