matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o spr
proszę o spr:
√
x
2
+ 1
lim x−>
∞
=
x − 2
√
x
2
( x
2
/ x
2
+ 1 / x
2
)
lim x−>
∞
=
x( x / x − 2 / x)
√
x
2
(1)
lim x−>
∞
=
x (1)
lim x−>
∞
x
x
* (
1
1
) = 1
6 sty 16:03