matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Aga:
Znajdz liczbę x, jeżeli a) log3
x
=−3 b) logx
6
4
=3
6 sty 15:34
Eta:
a) log
3
x= −3 z def. logarytmu 3
−3
= x => x=....... b) podobnie: x
3
= 64= 4
3
=> x= .......
6 sty 15:38
zenon:
log
a
b=c jeśli a
c
=b
6 sty 15:38
Aga:
dzięki
6 sty 15:45