matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia
xxx:
Wyrażenia (2a−3)2−(2a+3)2 po przekształceniu ma postać
6 sty 15:29
Eta:
ze wzoru a
2
−b
2
= (a−b)(a+b) W= ( 2a−3 −2a −3)(2a−3 +2a+3)= −6 *4a=.......
6 sty 15:35