matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż pełny zbiór pierwiastków weielomianu
Aga:
W(x)=X
3
−3x
2
+3x−9
6 sty 15:19
Eta:
w(x)= x
2
( x−3) +3( x−3) = (x−3)(x
2
+3) w zb. R
x= 3
, bo x
2
+3 −−− nie ma pierwiastków rzeczywistych
6 sty 15:24
Aga:
bardzo dziękuje
6 sty 15:39