matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze pomózcie !! Dane: x + U{1}{x} = 4 Oblicz:
Agula:
1
Dane: x +
= 4
x
1
Oblicz: x
2
+
x
2
6 sty 14:56
Eta:
1
x +
= 4 |
2
x
1
( x +
)
2
= 16
x
1
1
x
2
+2*x*
+
= 16
x
x
2
1
x
2
+2+
= 16
x
2
1
x
2
+
= 14
x
2
6 sty 23:53