matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc potrzebne rozwiazanie!!
rafal:
Rozwiazaniem rownania : 3x²+4x− 4 = 0 jest: a. x₁ = −1 b. x₁ = 4 c. x₁ = −2 , x₂ = ⅔ d. x₁ = 2 , x₂ = − ⅔
6 sty 14:30
Kasia:
Deltę i miejsce zerowe umiesz policzyć?
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
6 sty 14:34