pomocy.! różne zadania maturalne.
ziut.: Ciąg (an) jest ciągiem arytmetycznym, w którym a1=√2 i a10 =10√2. niech S10bedzie
sumą dziesieciu początkowych wyrazów tego ciagu. wówczas ma wyjść S10=55√2
Tylko jak to obliczyć.?;>
środkeim okręgu o równaniu (y+2)2+(x−1)2−16=0, jest punkt?
ćiąg (an) jest ciagiem geometycznym, w którym a1=9, a suma pierwszych 3wyrazów S3=7. Ilotaz
tego ciagu jest równy.?
Suma n początkowych wyrazów pewnego ciagu arytmetycznego dana jest wzorem Sn=n(n+2). Oblicz 1
wyraz i rózneice tego ciągu.
pomovy. i posze o to jak sie to rozwiazuje.
6 sty 13:46
ziut.: pomoże mi ktoś.?;>
6 sty 14:54