matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną:
iza:
oblicz pochodną: f=
√
x
2
−2x+1
Z góry dziekuje
6 sty 12:46
Godzio:
1
1
(
√
x
2
− 2x + 1
)' =
* (x
2
− 2x + 1)' =
* (2x − 2)
2
√
x
2
− 2x + 1
2
√
(x − 1)
2
=
x − 1
=
|x − 1|
6 sty 12:48
think:
masz funkcję złożoną
1
(
√
q(x)
)' =
*g'(x)
√
g(x)
6 sty 12:49
iza:
a dlaczego to tak ma byc
6 sty 12:52
iza:
aaa to juz kumam
6 sty 12:53
think:
zrobiłam byka pochodna pierwiastka to
1
(
√
g(x)
)' =
*g'(x)
2
√
g(x)
6 sty 12:55
iza:
oki kapłam sie
6 sty 12:56