matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazaniem
misia:
⎧
2x−2y= − 1
Rozwiazaniem ukladu rownan
⎩
3x+2y = 26
jest para liczb:
⎧
x=5
A.
⎩
y=
9
2
⎧
x=5
B.
⎩
y=
11
2
⎧
x=5
C.
⎩
y= −
9
2
⎧
x=5
D.
⎩
y= −
11
2
6 sty 09:27
Marcelina :
{2x−2y=−1/*3 * − mnożenie {3x+2y=26/*(−2) {6x−6y=−3 {−6x−4y=−52 +−−−−−−−−−−−−−−−− ( dodajemy ) −10y=−55/:(−10) y=5,5 3x+2y=26 3x=26−2y 3x=26−2*5.5 3x=26−11 3x=15/:3 x=5 {x=5 {y=5.5 Odpowiedź B
6 sty 12:47