matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
dzoli:
Czwarty wyraz ciągu arytmetycznego jest równy 4 a ósmy 16. Pierwszy wyraz tego ciągu jest równy: A) 2 B) – 4 C) – 8 D) – 5
6 sty 03:10
Basia:
a
4
=a
1
+3r a
8
=a
1
+7r a
1
+3r=4 a
1
+7r=16 rozwiąż układ równań, wylicz a
1
i r
6 sty 06:46