matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mnm
dzoli:
Liczby: x – 1; x + 8; x – 10 tworzą ciąg geometryczny dla: A) x = 3 B) x = 2 C) x = – 3 D) x = – 2
6 sty 03:09
Basia:
(x+8)
2
= (x−1)(x−10) rozwiąż równanie; znajdź x a potem liczny x−1, x+8, x−10
6 sty 06:47