?
Mat: zaznacz dany zbior na osi liczbowej i zapisz ten zbior za pomoca przedzialu lub sumy
przedzialow
A={x: IxI≤3 ⋀ x∊R}
czyli x =3i x=−3, i nie wiem jak
dokladnie zaznaczyc
5 sty 23:19
Basia:
nie
|x|≤3 ⇔ −3 ≤ x ≤ 3 ⇔ x∊<−3,3>
5 sty 23:21
Mat: ok, to rozumie

a jezeli jest taki przyklad :
A={x: Ix−5I≤2 ⋀ x∊R}
to
twoim sposobem bedzie wygladalo to tak

Ix−5I≤2 ⇔ 3 ≤ x ≤ 7 ⇔ x∊ <3,7> dobrze

5 sty 23:27
Basia: dobrze
5 sty 23:30
Eta:
−2 ≤ x−5 ≤ 2 / +5
+5−2 ≤ x ≤ 2+5
3 ≤ x ≤ 7 => x€ <3, 7>
5 sty 23:31
Eta:
rozwiąż tym sposobem następne:
| 2x − 3| ≤ 4
5 sty 23:33
Mat: nie jestem pewien:
−
12≤ x ≤ 3
12
5 sty 23:36
Eta:
5 sty 23:37
Mat: czyli x∊ < −
12,3
12>
5 sty 23:37
Eta:
ok
5 sty 23:38
Mat: mam pytanko Eta
5 sty 23:38
Eta:
zależy jakie?
5 sty 23:39
Mat: BARDZO nietypowe

czy moglbym zaprosic Cie na nk, podkreslam ze nie dla zwiekszenia lczby
znajomych
5 sty 23:41
Eta:
Miło mi, ale nie mam konta na nk
5 sty 23:43
Mat: ok ,rozumie
5 sty 23:44
Kasia: a. |x|>2
b. |x−6|>0
c. |x−2|<3
11 lis 16:51