jak sie rozwiazuje rownania i nierównosci z wartoscia bezwzgledna????
zytka:
5 sty 21:07
zytka: np Ix+10I≥12
5 sty 21:08
Basia:
pozbywając się jej
w prostych przykładach tak:
|W(x)|>a ⇔ W(x)<−a lub W(x)>a
|W(x)|<a ⇔ −a < W(x) < a
bardziej złożonych nie da się tak ogólnie opisać
5 sty 21:09
Basia:
x+10 ≤ −10 lub x+10 ≥ 10
x ≤ −20 lub x ≥ 0
x∊(−∞, −20> ∪ <0,+∞)
5 sty 21:11
margolka:);: sprobuje zrobic przyklad moglabys go sprawdzic?
5 sty 21:20
margolka:);: Ix−21I=6
x−21=21
X= 0
5 sty 21:23
margolka:);: oj chyba ostro namotałam coooo

?
5 sty 21:23
Basia:
|W(x)| = a ⇔ W(x)=a lub W(x)= −a
5 sty 21:45
ewa: y=6x−2
13 gru 15:55
ewa: a=(−1,10) rownanie prostych rownoleglych i prostopadlej
13 gru 15:57
ewa: pomozcie mam egzamin
13 gru 15:58