mam zaległości troche duługo chorowałam pomocy
ala: x
2+(x+1)
2=(x+2)
2 jak obliczyć x i delte z tego
5 sty 20:47
ala: to zadanie jest związane z ciągami trzeba obliczyć długośc przyprostokątnej trójkąta
prostokątnego którego długość boków tworzy ciąg arytmetyczny o różnicy 1
5 sty 20:49
Komol: x2+(x+1)2=(x+2)2
x2+x2+2x+1=x2+4x+4
x2−2x−3=0
△=4+12=16
x1=3
x2<0, dlatego pasuje tylko x1
x+2=3+2=5
5 sty 21:02
M4ciek: Skorzystaj z wzorow skroconego mnozenia.Przenies na jedna strone i policz Δ
5 sty 21:03
ala: dziekuje chłopcy
5 sty 21:10