matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy jakieś liczby niewymierne spełniają to założenie?
Łukasz:
y=−x+5 ⋁ y=−x−7
5 sty 20:02
Basia:
y = −x+5 y = −x−7 oczywiście np: x =
√
2
y = 5−
√
2
spełniają równanie (1) a x=
√
2
i y = −7−
√
2
spełniają równanie (2)
5 sty 20:08