BARDZO PROSZĘ.POMOOOCY! Z góry dziękuje;*;*;*
ola997997: Dana jest prosta l:y= jedna trzecia x−6. Wyznacz równanie prostej k prostopadłej do prostej l i
przechodzącej przez punkt A=(1,−2)
5 sty 18:21
Basia:
1. nie pisz dziesięć razy tego samego zadania
2. jaki jest współczynnik kierunkowy a danej prostej ?
3. jaki jest współczynnik kierunkowy prostej prostopadłej do prostej y=ax+b gdzie a≠0 ?
jeżeli nie znasz odpowiedzi poszukaj na tej stronie w części teoretycznej
na pewno tam jest
5 sty 18:26
ola997997: i tak nie wiem jak to zrobić,ta matma to czarna magia dla mnie
5 sty 18:54