ciągi
Natala: pierwszy wyraz ciągu arytmetycznego an jest równy −2 a ósmy 12 zatem a.a4<0 b.a4=0 c.a4>3 d.
a4=3 błagam pomóżcie
5 sty 16:54
Marcin W: a1=−2
a8=12
a8=a1+7r⇒r=?
a4=a1+3r
5 sty 16:56
Natala: dziękuje
5 sty 17:00
Natala: ciąg bn jest określony wzorem bn=n2−5n+6.Wyrazy ciągu równe zeru to: a)b2ib7b)b6ib8C)b3ib6
d)b2ib3 pomóżcie bo nie kumam tego
5 sty 17:03
Marcin W: sprawdz dla jakich n∊N+ zachodzi
n2−5n+6=0
5 sty 17:04
Natala: ja nie mam pojęcia mam takie zadanie jak napisałam a z matmy jestem słaba
5 sty 17:07
Natala: ciąg bn jest określony wzorem bn=n2−5n+6.Wyrazy ciągu równe zeru to: a)b2ib7b)b6ib8C)b3ib6
d)b2ib3 pomóżcie bo nie kumam tego błagam niech ktoś mi to rozwiąże
5 sty 17:15
Marcin W: n2−5n+6=0
n1=2
n2=3
drugi i trzeci wyraz beda równe zero
5 sty 17:17
Natala: liczby 4,y,25 w tej kolejności są trzema pierwszymi wyrazami ciągu geometrycznego bn. Iloraz q
tego ciągu spełnia warunek:: A.q=10 q=−10 B.q=U{2}(5) q=U−{2}(5)
C.q=14.5q=−14.5 D.q=2.5q=−2.5
5 sty 17:26
Natala: pomózcie bo od tego zależy moje życie prosze rozwiążcie mi te zadanie
5 sty 17:27
Marcin W: Życie za właściwa odp ?
5 sty 17:29
Natala: tak bo to zadania z pracy kontrolnej na zaliczenie semestru
5 sty 17:31
Marcin W: y2=100
wiec y=10 lub y=−10
wiec iloraz albo q=2,5 albo q=−2,5 ale co tam jest w odpowiedziach to ja nie wiem (u Ciebie
zapis nieczytelny)
5 sty 17:31
Natala: wiemy że 1+2+3+....+n=8n.Zatem liczba n jest równa: a)15 b)8 c)16 d)30
5 sty 17:36
Natala: pomocy
5 sty 17:39
Natala: czy ktoś może mi rozwiązać
5 sty 17:45
Natala: pomocy
5 sty 18:02
Natala:
5 sty 18:14