matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Natalia:
Dana jest funkcja f(x)=−x
3
−x
2
. Wówczas: a)f(−3)=−36 b)f(−3)=−18 c)f(−3)=18 d)f(−3)=36 prosze o wyjasnienie i wskazanie poprawnej odp.
5 sty 12:07
stanislaw:
f(x)= −x
3
−x
2
f(−3)= −(−3)
3
−(−3)
2
= 27 − 9 = 18 odp. c
5 sty 12:55