matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
baśka:
|5−2|x+3||=1
4 sty 22:41
M:
10 kwi 21:16
kerajs:
5−2|x+3|=1 ∨ 5−2|x+3|=−1 2|x+3|=4 ∨ 2|x+3|=6 x+3=2 ∨ x+3=−2 ∨ x+3=3 ∨ x+3=−3 x∊{−6, −5,−1,0}
11 kwi 10:00