matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
Hania:
prosta o wspolczynniku kierunkowym a=2 przechodzaca przez punkt P=(0,−5) ma postac
4 sty 22:16
mac:
y = ax + b skoro a=2 to: y = 2x + b P(0,−5) −5 = 2* 0 + b b = −5 y = 2x − 5
4 sty 22:19