matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
ilak:
Prosiłbym o wytłumaczenie zadanka z prawdopodobienstwem ... Rzucamy trzy razy monetą. Oblicz prawdopodobienstwo ,ze : za drugim razem wypadnie orzeł, że za trzecim razem wypadnie reszka Ω= 2
3
=8 A={O,R{
2
1
wiec P(A)=
=
8
4
to tak?
4 sty 22:12
Jack:
zjadłes "jesli"?
4 sty 23:03