ostrosłupy
Kasia: W ostrosłupie podstawą jest prostokąt o wymiarach 8 i 6 . Stosunek krawedzi bocznej do
przekątnej podstawy wynosi 2:1. Oblicz objetość tego ostrosłupa.
4 sty 22:07
Kasia: Pomoże ktoś bo naprawde nie moge sobie z tym poradzić ;[
4 sty 22:49
Eta:
|AC|= x |CW|= 2x. x >0
z ΔABC z tw. Pitagorasa x
2= 8
2+6
2= 100 => x= 10
to |CW|= 2x= 20 i IOC|=
12x= 5
wyznacz z tw, Pitagorasa w ΔOCW
H
2= 20
2−5
2=.....
H=.....
| | 1 | |
V= |
| *8*6*H=...... i po płaczu
|
| | 3 | |
4 sty 23:05
Eta:
Tyle było płaczu Kasiu i co? ....... znasz słowo dziękuję? czy też nie?
4 sty 23:31