oblicz i rozwiąż równanie
Iza: Zad.1.Oblicz
a)
log
3 24 − log
3 8 i teraz pod kreską ułamkową 2 log
6 2 + log
6 9
b)
| | 6 | |
log6 4 + 2 log6 3 i teraz pod kreską ułamkową log12 − log |
| |
| | 5 | |
Zad.2.Rozwiąż równanie
a) 5
2x+5 = 125
b) 7
4x2 +1 = 49
c) (
23)
2−x2 =
94
d)9
2x+2 = (
13)
x+5
4 sty 22:03
4 sty 22:05
4 sty 22:06
Iza: to co mi podałeś/aś nie bardzo mi pomaga, otóż nie wiem jak z tego skorzystać
4 sty 22:11
leshek: zad 1
a) 1/2
b) 1
zaf 2
a) x=−1
b)x={1/2} suma {−1/2}
c) √2,5 suma −√2,5
d) x=−3
4 sty 23:25
Iza: leshek niestety za dużo to mi nie pomogłeś ponieważ muszę mieć całe działanie, krok po kroku
jak się je rozwiązuje
ale dziekuję za chęć pomocy
4 sty 23:32
leshek: Niestety zadnia za Ciebie zrobić nie mogę. Przepisując niczego się nie nauczysz.
Masz podane linki do wzorów, metodyki rozwiązywania tych zadań.
Ja sobie obliczyłem te zadanka i napisałem wyniki, więc wiesz jakie powinny wyjść. Teraz trzeba
samemu popracować.
5 sty 14:27
iiiii: Rozumiem że zadań nie możesz za mnie zrobić. ale była bym wdzięczna za podpowiedź jak się
rozwiązuje, ponieważ nie wiem od czego zacząć.
5 sty 16:21