matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
Hania:
ile pierwiastkow calkowitych ma rownanie x
3
=64x
4 sty 21:48
Godzio:
x
3
− 64x = 0 ⇒ x(x
2
− 64) = 0 ⇒ x(x − 8)(x + 8) = 0
4 sty 21:49
Hania:
czyli trzy? 0,8 i −8
4 sty 21:52
Godzio:
tak
4 sty 21:53
Hania:
dziekuje
4 sty 21:54