matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co zrobić z 2dx, w jakiś konkretny sposób go rozłozyc czy przepisać?
maddie:
∫x
2
−4x
2
+2dx
4 sty 21:22
Godzio:
x
0 + 1
∫2dx = 2∫x
o
dx = 2 *
+ C = 2x + C
0 + 1
albo pamiętać ∫adx = ax + C
4 sty 21:24
maddie:
dzięki ci wielkie
4 sty 21:25