4 sty 21:20
sssss: rozpisz wzory skroconego mnozenia
4 sty 21:21
djabeU: | (x+3)(x−3) | |
| przy liczniku jak ten wzór rozpisac? |
| ? | |
4 sty 21:33
nun: (a−b)3=a2−3a2b+3ab2−b3
4 sty 21:50
Godzio:
a3 − b3 = (a − b)(a2 + ab + b2)
4 sty 21:51
nun: x3−3x2*27+3x*272−273
4 sty 21:51
Matthew & Matthew: zle nun, Godzio ma racje

podstaw do jego wzoru a
3−b
3
4 sty 21:54
djabeU: | (x+3)(x−3) | | x+3 | | x+1 | |
| = |
| = |
| tak? |
| (x−3)(x2+3x+32) | | x2+3x+27 | | x2+3x+3 | |
4 sty 22:44
Godzio:
| x + 3 | |
| −− w tej postaci zostawiasz |
| x2 + 3x + 9 | |
4 sty 22:45
djabeU: ok, dzieki.
4 sty 22:46