zad.2. Pomocy !!! Wyznacz zbiory
Wiola: Zad. 2. Wyznacz zbiory: A ∪ B, A ∩ B, A/B, B/A:
a) A= <−1,2>, B= <0,3>
b) A= <−4,7) , B= (−3,8>
c) A= (−8,−4), B= (−1, 10)
d) A= <−1,3>, B= (4,5)
e) A=<0,10>, B= <−2,5)
4 sty 20:34
Wiola: ktoś mi pomoże z tym zadankiem?
5 sty 15:41
5 sty 15:44
5 sty 15:46
julka: a)A= <−1,2>, B= <0,3>
A ∪ B= <−1,3>
A ∩ B=<0,2>
A/B=<−1,0>
B/A=<2,3>
5 sty 16:01
Eta:
julka
A \ B= <−1, 0 )
B \ A = (2, 3>
5 sty 16:04
Eta:

przedział domknięty −−− oznacza,że kółeczko "siedzi " wewnątrz niego
przedział otwarty −−−− oznacza,że kółeczko jest na zewnątrz przedziału
bo tak najłatwiej widać, kiedy domknąć a kiedy otworzyć przedział
Was "dziwnie" uczą ( zamalowane lub niezamalowane ....... o wiele trudniej
wtedy wyznaczać różnicę zbiorów !
b) A ∩ B=( −3, 7) ( przedział obustronnie otwarty , bo kółeczka są poza cz. wspólną
A U B= < −4, 8 >
A \ B = <−4, −3 >
B \ A = < 7, 8>
e/ A ∩ B = <0, 5 )
A U B = < −2, 10>
A \ B = < 5, 10 >
B \ A = < −2, 0 )
podaj odpowiedzi do pozostałych przykładów, to sprawdzimy
powodzenia
5 sty 16:32
Wiola: dzięki serdeczne za pomoc i linki do zadanka, bardzo mi to pomogło

.
Podam swoje wyniki bo troszkę niektóre odp. się różnią nie wiem czy ja źle zrobiłam?
a)wyszło mi tak jak Julce:
a)A= <−1,2>, B= <0,3>
A ∪ B= <−1,3> , A ∩ B=<0,2> , A/B=<−1,0> , B/A=<2,3>
b)A= <− 4,7), B= (−3,8>
A ∪ B= <−4,8> , A ∩ B=(−3,7) , A/B=<−4,−3) , B/A=(7,8>
c)A=(−8,−4), B=(−1,10)
A ∪ B= (−8,10) , A ∩ B= nie ma cz. wsp. , A/B=(−8,−4) , B/A=(−1,10)
d) A=<−1,3>, B=(4,5)
A ∪ B= <−1,5) , A ∩ B=nie ma , A/B=<−1,3> , B/A=(4,5)
e) A= <0,10>, B= <−2,5)
A ∪ B= <−2,10> , A ∩ B=<0,5) , A/B=(5,10> , B/A=<−2,0>
Ktoś może mi to sprawdzić czy dobrze?
Pozdrawiam
6 sty 20:35
Bogdan:

Np a)
A∪B = <−1, 3>
A∩B = <0, 2>
A \ B = <−1, 0)
B \ A = (2, 3>
6 sty 20:50
Eta:
a) A \ B= < −1, 0
) B \ A=
(2, 3>
b) A \ B= <−4, −3
> B \ A =
<7, 8>
c) A U B= (−8, −4) U (−1, 10)
d) A U B = < −1, 3> U (4,5)
e) A \ B=
<5, 10> B \ A = < −2, 0
)
reszta ok

P.S. poćwicz wyznaczanie różnic ....... tak jak Ci tłumaczyłam
6 sty 21:01
Wiola: do Bogdana: dlaczego A\B = <−1,0) a nie A= <−1,0> ?
i B\A = (2,3> a nie B\A= <2,3>? czy ktoś mi to wyjaśni bo nie rozumiem?
6 sty 21:02
Wiola: dzięki już rozumiem te różnicę

Pozdrawiam i serdecznie dziękuję jeszcze raz za pomoc
6 sty 21:39
kajo: Czy ktoś pomoże
wyznacz zbiory jeśli A={x : |x|=4} B={x:x∊C∧−3<x<6}
22 sty 16:51
Kama: Wykonaj działania na zbiorach AuB; AnB; A\B B\A gdy A=<0;4> i B=<0;3>
2 lis 20:02
Kama: Ktoś po może
2 lis 20:28
Kama: Chyba że to wiecie A=<0;3) B=(−1;4>
2 lis 20:59
ppp: Wyznacz zbiór A \ B, jeśli A = ⟨−2; 7⟩ oraz B = (0; 9)
3 kwi 20:41
ford:

A \ B = <−2; 0>
3 kwi 20:44