matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Paolaa:
proszę o rozwiązanie tego równaniaa x
3
+2x
2
−3x=0
4 sty 20:24
Paolaa:
4 sty 20:28
sssss:
x
3
+2x
2
−3x = 0 x(x
2
+2x−3)=0 Teraz delta
4 sty 20:35
Paolaa:
dzięksii
4 sty 20:40