matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mam policzyć całke przez podstawienie
Balinor:
całka przez podstawienie pomocy
√
1+sin(2x)
cos(2x)
4 sty 20:12
M:
10 kwi 21:16
Leszek:
podstawienie : 1+sin(2x)=t
2
dx=tdt/cos(2x) calka t
2
dt = ....
10 kwi 21:25