??
Matthew & Matthew: 

oblicz pole figur majac dane pkt
A(−3, 5) i B=(1,−7)
przy czym IABI pelni role przekatnej kwadratu

przekatna wyszla mi
√185 a pole to 92,5 powie mi ktos czy to dobre rozwiazanie


4 sty 20:09
demotywator.: se tam i tu tak siak i masz.
4 sty 20:12
sssss: Zle policzona przekatna. Mi wychodzi √160 . Wiesz ze przekatna to a√2 wiec policzysz a, i
pole.
4 sty 20:16
Matthew & Matthew: sssss ale przekatna jest nie z a√2 tylko ze wzoru IABI√(xb−xa)2+(yb−ya)2
4 sty 20:18
Matthew & Matthew: i z tego policzylem pole, ale pytanie czy dobrze
4 sty 20:19
Eta:
d −−− długość przekątnej kwadratu
d
2= |AB|
2= 4
2 +12
2= 160
P=
80 [j
2]
i po bólu
4 sty 20:20
sssss: Wiem

Podstawiajac do tego wzoru otrzymujesz
√(1+3)2+(−7−5)2 =
√16+144=
√160 = 4
√10
Skoro wiesz ze a
√2 = 4
√10 policzysz a no i pole
4 sty 20:21
Matthew & Matthew: skad taki wzor i jak to IABI
2 obliczylas
4 sty 20:22
Matthew & Matthew: wszystko jasne
dziekuje
4 sty 20:23
sssss: d=a
√2 /
√2
a te |AB|
2 to tylko po to aby pozbyc sie pierwiastka
4 sty 20:25
Eta:
Echhhh z Wami

d= a
√2 /
2
d
2= |AB|
2= ( x
B−x
A)
2 + ( y
B−y
A)
2 = ( 1+3)
2 +( −7−5)
2= 4
2+12
2= 160
P= 80 [j
2]
4 sty 20:27