matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz ulamki sa jako potega
pajacyk:
8−
2
3
+125−
3
2
−64
3
2
4 sty 19:18
M:
10 kwi 21:16
M:
28 maj 09:29
Jolanta:
8
−2/3
+125
−3/2
−64
3/2
=
1
2
3*(−2/3)
+5
3*(−3/2)
−8
2*(3/2)
=2
−2
+5
−9/2
−8
3
=
2
+(
1
5
)
9/2
−512=
2
=−511
3
4
+
√
(1/5)
9
28 maj 13:33