matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kaś:
Zamień ten ułamek na ułamek zwykły:
3,00(11)
11 mar 15:53
łosiu:
3,00(11) = x /*100
300,(11) = 100x /*10
3001,(11) = 1000x
1000x - 100x = 3001,(11) - 300,(11) = 3001 - 300 =
2701 = 900 x / :900
2701 / 900 = x
11 mar 19:19