matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamieszczam by sprawdzic samego siebie Rozwiąż równania i nierówności
michal:
a) IxI=5 b) Ix+4I=2 c)√(x2−4x+4)2=3 d)Ix−1I≥2 e)Ix+3I<5 f)IxI≤3√2 g)Ix+2I>6 h)Ix−2I≤6 i)IxI<0 j)Ix−3I=−2
4 sty 16:48