matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ewa:
Trójkąt równoramienny o podstawie dł 4 wpisany jest w okrąg o promieniu dł 3.Oblicz pole tego trójkąta.
4 sty 16:38
dero2005:
x =
√
r
2
−2
2
=
√
5
4*(x+r)
P =
= 2(
√
5
+3)
2
4 sty 18:49