Wyznaczenie wspołżędnych
Tomasz: | | √78 | | 1 | | 1 | |
prosta CD ma długość |
| a punkt D = ( |
| ; − |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
Znajdź punkt c
4 sty 14:33
niewiem: A nie masz zadnej innej danej jeszcze? bo rozwiazan jest mnoswto
4 sty 14:50
niewiem: punkt c lezy w odleglosci 4.416 od d czyli to wyglda tak jak bys zakreslil krag odpowiedzi wogl
punktu d
4 sty 14:53
Tomasz: mam że prosta AB jest prostopadła do CD
4 sty 15:03
Tomasz: Dane
są dwa punkty A=(−2;0) i B=(3;−1).Znajdź taki punkt c
, aby trójkąt ABC był równoboczny.
4 sty 15:04
niewiem: No to najlepiej narysowac wykres do tego trojkata i wychodzi ze C=(3;1) uzasadnieniem jest
wykres
4 sty 15:08
Tomasz: Ale skąd ci te punkty wyszły
4 sty 15:11
niewiem: Ale to sa 2 zadania czy jedno bo troche to chaotycznie napisales Xd
4 sty 15:13
Tomasz: jedno tylko już policzyłem wys trójkąta
4 sty 15:20
Marcin W: Tomasz napisz całe zadanie tak jak powinno być całe.
4 sty 15:21
Tomasz: Dane są dwa punkty A=(−2;0) i B=(3;−1).Znajdź taki punkt c , aby trójkąt ABC był równoboczny.
To jest całe zadanie
4 sty 19:05