:)
Natalia: Porsze o rozwiązanie zadań i wskazanie poprawnej odp.
1.wykres funkcji y=2x−5 powstaje przez przesuniecie wykresu funkcji y=2x:
a)wzdluz osi OX o 5 jednostek w lewo
b)wzdluz osi OX o 5 jednostek w prawo
c)wzdluz osi OY o 5 jednostek w doł
d)wzdluz osi OY o 5 jednostek w górę
2.wykres funkcji y=−3x powstaje z wykresu funkcji y=3x przez:
a)przesunięcie wykresu funkcji y=3x wzdłuż osi OX o 1 jednostkę w lewo
b)przesunięcie wykresu funkcji y=3x wzdłuż osi OX o 1 jednostkę w prawo
c)symetrię wykresu funkcji y=3x względem osi OX
d)symetrię wykresu funkcji y=3x względem osi OY
3.Dana jest funkcja f(x)=−x3−x2. Wówczas:
a)f(−3)=−36
b)f(−3)=−18
c)f(−3)=18
d)f(−3)=36
4. Funkcja f(x)=(m2+9)x+4 jest rosnąca dla:
a)m∊(−∞,−3)
b)m∊(3,+∞)
c)m∊(−∞,−3)v(3,+∞)
d)m∊R
4 sty 10:04
Marcin W: 1 b)
2 c)
3 c)
4 d)
4 sty 11:42
4 sty 11:45
Natalia: jak to rozwiazac

4 sty 13:30
jola: a do pierwszego odp jest bo ja musze zrobic pierwsze zadanie a nie wiem jak . prosze pomuszcie
24 wrz 16:04
jola: a jusz widze dzieki
24 wrz 16:04