zad
Ulf: Wykazać, iż dwie niesąsiadujące ze sobą krawędzie ośmiościanu foremnego, wychodzące z jednego
wierzchołka są prostopadłe.
3 sty 23:33
bart: "jest to osmioscian foremny" wykazane
3 sty 23:36
Noah: ale czekaj bo mi sie juz mozg o tej porze zawiesza jak moga krawedzie niesasiadujace a zarazem
wychodzace z jednego wierzcholka?
3 sty 23:40
Ulf: Cytuję zadanie, późna pora
3 sty 23:43
Godzio:

D = 2 * H
D = 2H = a
√2
Skoro D = a
√2 to znaczy że ten trójkąt jest prostokątny co kończy dowód
4 sty 00:02
Noah: aaa osmioscian a ja ciagle mysallem ze osmiokat hehe xD
4 sty 00:11
Eta:
Godzio ..... Twoje rysunki są tak perfekcyjne jak rys,
Bogdana
4 sty 00:14
Godzio: Ten rysunek akurat kompletnie mi nie wyszedł

do
Bogdana to mi brakuje jeszcze sporo
4 sty 00:16
Godzio:
Już zasypiam także trochę "na odwal" zrobiłem ten rysunek ale wiadomo o co chodzi
4 sty 00:16